Mimar Sinan Ortaokulu

Vizyon: Öğrencilerimizi; aklın ve bilimin aydınlığında çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yasalarına saygılı, sorumluluğunu bilen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler olarak hazırlamaktır. Öğrenmenin temel bir ihtiyaç olduğunu kabul ediyoruz. Veli ve öğrencilerimizin en iyi okulun kendilerine en yakın olan okul olduğunu inanarak okullarına sahip çıkmalarını istiyoruz.

Misyon: Türk Milli Eğitimi’nin amaç ve ilkeleri ile evrensel değerler doğrultusunda tüm çalışmalarımızı, değerlerimizi benimsemiş paydaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Bilgi teknolojilerini etkin olarak kullanan, toplum değerlerini benimseyen, katılımcılığı demokrasinin en önemli ilkesi sayan yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerle birlikte çalışmak, hep birlikte geleceği inşa etmek için varız. Çağdaş uygarlık yolunda toplumun ilerlemesi ve hak ettiğimiz aydınlığa ulaşmamız için üzerimize düşen görevi yapıyoruz.

Başarılar: 10 Nisan 2007 polis koşusunda ikincilik kazanılmış ayrıca 2005 polis koşusunda da yıldızlar ve minikler kategorisinde üç dalda birincilik kupası, bir dalda ikincilik kupası almış, ayrıca 5 madalya almıştır.2009-2010 voleybol kızlar bölge 1.si,2010-2011 voleybol kızlar bölge 3.cüsü olumştur.Ayrıca "Bu Benim Eserim" adlı komposizyon yarışmasında bölge 1.cisi ve "Kızlarımız Okullaşıyor" komposizyon yarışmasında il birinciliğini kazanmıştır.

Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: